Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet
2023 års flygsporttalanger är från vänster Sara Lundqvist, Axel Olsson, Karin Lindgren och Elias Severholt Fourati. 

2023 års flygsporttalanger är från vänster Sara Lundqvist, Axel Olsson, Karin Lindgren och Elias Severholt Fourati.

Sara, Axel, Karin och Elias är årets talanger.

Tävlingsgruppen har utsett årets talanger. Förhoppningen är att de satsar extra på sitt flygsportande så att de verkligen etablerar sig i den svenska eliten. Talangerna i år är Sara Lundqvist (Stockholms Fallskärmsklubb), Axel Olsson (Skärmflygklubben Göteborg), Karin Lindgren (Arboga Flygklubb) och Elias Severholt Fourati (Eskilstuna Flygklubb).

Samtliga talanger får 25 000 kr till sitt flygsportande.

Hur går det då för våra talanger?
Sara Lundqvist (fallskärm) har precis vunnit damklasen i de öppna italienska mästerskapen i speed, med bästa resultatet 445,70 km/t. På alla åtta tävlingshoppen har Sara snittet 432,85 km/t. Det här är två svenska rekod!

Elias Severholt Fourati (segelflyg) är inne i en intensiv mästerskapsperiod. Elias blev elva på senior SM i 18-metersklassen och i förra veckan tog han hem silvret på junior SM. Nu är han i danska Arnborg och laddar inför junior EM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som startar på lördag och håller på i två veckor.

Axel Olsson (skärmflyg) satsar året på att vara ute i Europa och tävla. Just nu är han med i Nordic Open Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som avgörs i Krushevo (Nordmakedonien). Han har under sommaren roat sig med Sverigecup, Naviter Open, världscupen i Rumänien, norska mästerskapen i Nordmakedonien och nu avslutas tävlingssäsongen med Nordic Open. Resultatmässigt blev inte världscuptävlingen i Rumänien någon höjdare norska mästerskapen var roligare där blev han tvåa bland svenskarna.
– Det är kul att bli bättre och ha så bra andra svenskar att lära av, berättar Axel och fortsätter
– Jag kan tänka mig att prova världscupen igen när jag bytt vinge som är lite mer modern.

Karin Lindgren (segelflyg) satsar semestern på att träna med att flyga nere i centraleuropa och bygga självförtroende för att i framtiden våga vara med på dam-VM.

Talang 2024

Är du en talang och verkligen vill satsa 2024 så sök redan nu nästa års talangprogram.


Publicerad: 2023-07-25

Senast uppdaterad: 2023-07-25

Författare: Kjell Folkesson

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp