Gå till innehåll
Svenska Skärmflygförbundet
Svenska Skärmflygförbundet

Försäkringar

I årsavgiften för pilotlicens ingår en försäkring via AGS försäkringsbolag som du har möjlighet att uppgradera efter behov. Samtliga försäkringar gäller endast vid flygning eller påväg till eller ifrån flygning.

Försäkringsbreven hittar du i menyn till vänster.

Kontakta försäkringsbolaget AGS vid allvarlig olycka utomlands på +47 48 40 41 00. För allvarlig oycka i Sverige ring 112.

Här är länk till olycksrapporten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till försäkringsbolaget, men kom ihåg att du även måste fylla i SSFF's formulär för olycka för att ditt ärende ska kunna hanteras! Mer information, länkar, formulär och dokument finns under fliken Vid Olycka.

BAS - ansvarsförsäkring

Gäller vid skador som du orsakar andra, till exempel om du skadar en parkerad bil när du landar. Den täcker skada på person och sak upp till 15 miljoner svenska kronor (1,5 milj euro) och även för terroristhandling. Den gäller överallt i världen. Vid samtliga skaderegleringar utgår en självrisk med 1500 kr per skadetillfälle.

STANDARD - olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring som även täcker kostnader för sjukvård (upp till 100.000 kr) Den har ett invaliditetsbelopp upp till max. 500.000 kr. Passar dig som mestadels flyger i norden.

PLUS - olycksfall- och livförsäkring

Täcker sjukvård upp till 300.000 kr och har ett invaliditetsbelopp upp till max 900.000 kr. Den har en livförsäkring som ger 300.000 kr vid ett ev. dödsfall i samband med skärmflygning. Något att betänka då många livförsäkringar ej gäller för risksporter. Den täcker hemtransport upp till max. 500.000 kr.

Uppgradera din försäkring enkelt via webbshopen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Reseförsäkring

Europeiska ERV erbjuder skärmflygförbundets medlemmar att teckna en omfattande reseförsäkring vid utlandsresor. Komplettera ditt försäkringsskydd med ett heltäckande försäkringsskydd. Den har obegränsad ersättning för både medicinsk behandling och hemtransport. Förutom detta har du en hel del andra fördelar såsom ersättning vid försening, förlorat bagage, förlorade tillhörigheter mm. som normalt ingår i en reseförsäkring. Du hittar försäkringens omfattning och ersättningsnivåer i försäkringsvillkoret som finns tillgänglig samt tecknar den genom att klicka på denna länk.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SSFF har rabatt vid köp av försäkring hos ERV. Om du vill köpa försäkring via ERV, ska du kontakta deras kundtjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och be de hjälpa dig. Uppge "SKÄRMFLYGFÖRBUNDET" när du tecknar försäkringen så får du vår rabatt. Observera att du måste teckna försäkringen innan du påbörjar din resa!

Postadress

Svenska Skärmflygförbundet
Box 145
561 22 Huskvarna

Besöksadress


Kontakta oss

+46 8 234 123
kansli@paragliding.se