Gå till innehåll
Svenska Skärmflygförbundet
Svenska Skärmflygförbundet

Instruktörer

Som instruktör har du ett mycket viktigt uppdrag att utbilda nya skärmflygare till trygg och säker flygning. Du är en ambassadör för Svenska Skärmflygförbundet.

I instruktörsnätverket utbyter du erfarenheter, ger och får stöttning och råd från andra instruktörer.

Instruktörsrådet består av utsedda instruktörer som bistår Utbildnings- och säkerhetskommittén som bollplank. De föreslås av instruktörerna och godkänns av styrelsen.

Utbildningsansvarig och ordförande för Utbildnings- och säkerhetskommittén är din kontakt i styrelsen. Kommitténs uppgift är att utreda olyckor och justera rutiner för utbildning med syftet att stärka flygsäkerheten. Har du några tankar, frågor eller funderingar, tveka inte att ta kontakt med USK. Här hittar du mer information om kommittén och här hittar du kontaktuppgifter till styrelsen.

Fortbildning av instruktörer sker under instruktörsseminariet och för att behålla din behörighet måste du närvara minst varannat år.

Ett krav på instruktörer enligt Transportstyrelsen delegationsavtal är att du ska anses allmänt lämplig. Därför skall du årligen skicka in ett utdrag ur belastningsregistret för att få förnyad instruktörslicens.

 

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2024-01-19

Författare: Lotta Vikingsson

Postadress

Svenska Skärmflygförbundet
Box 145
561 22 Huskvarna

Besöksadress


Kontakta oss

+46 8 234 123
kansli@paragliding.se