Gå till innehåll
Svenska Skärmflygförbundet
Svenska Skärmflygförbundet

Tandemflyg

Start på vinschen 1

Att göra ett tandemflyg är en häftig upplevelse och ett bra sätt att få en första inblick i skärmflygsportens upplevelserika värld. Det är också ett sätt att nudda drömmen om att själv kunna flyga.

Du förankras framför piloten, i en egen sele, och hjälper till vid starten genom att springa rakt fram. Sedan talar den erfarna piloten om för dig vad du ska göra.

Njut av utsikten, av tystnaden och upplevelsen.

Att flyga tandem passar alla, ung som gammal. På många ställen i Sverige går det att flyga tandem från berg, på hang eller med hjälp av vinsch.

Vid många grundkurser erbjuds man att börja kursen med att göra ett tandemflyg med instruktören eller annan instruktör/tandempilot. Det är ett säkert och bra sätt att få en allra förstra förståelse i hur skärmflygning praktiskt går till och känna på den fatastiska upplevelse som det är att flyga.

På vissa ställen i Sverige kan man köpa ett tandeflyg, bara för nöjets skull eller som en provlektion. Man behöver inte ha egen utrustning mer än stadiga kängor/skor, handskar och lämplig klädsel med tanke på att det ofta är kallare uppe i luften. Hjälm, sele och dylikt håller tandempiloten med.

Publicerad: 2023-04-26

Senast uppdaterad: 2024-01-19

Författare: Yaacov Neselrot

Postadress

Svenska Skärmflygförbundet
Box 145
561 22 Huskvarna

Besöksadress


Kontakta oss

+46 8 234 123
kansli@paragliding.se